zondag 16 september 2012

Zaterdag 15 september

Gisteren stond er weer een kleutergym les op het programma.
Zoals altijd ben ik gestart met het controleren van de namen, de kinderen waarvan de naam was genoemd, mochten op de dikke mat gaan zitten.

Hier na zijn we verder gegaan met de inleiding. Eerst hebben we hoofd, schouder, knie en teen gedaan. Dit hebben we meerdere keren gezongen varierend van langzaam tot snel.
Na dit spel moest iedereen in een eigen hoepel gaan staan in een kring. 1 hoepel was daarbij vrij. Het kind rechts van de lege hoepel moest er in springen. Zo gingen we de hele kring rond. We hebben ook nog andere vormen van springen gedaan, zoals achteruit springen en een kikkersprong.
Daarna zochten alle juffen(hulpleiding) een plekje in de zaal. Ik ga de kinderen dan een opdracht om uit te voeren: ren, kruip, spring, etc. naar jufrouw .... Dit heb ik gedaan om de kinderen te laten oefenen met de namen van de hulpleiding.

Daarna was het tijd om op de toestellen aan de slag te gaan,
De volgende situaties stonden opgebouwd:
Een open kast met pittenzakjes om te oefenen met werpen en mikken.

Een redelijk hoog balk om te oefenen met het balanceren op een hoog vlak.

Rekstok, hier konden de kinderen zelf allemaal kunstjes op doen.

Laag wandrek met kleine matjes om te klauteren.

Hier klommen de kinderen aan de rechterkant van het wandrek omhoog. Vervolgens liepen ze over de banken naar de laatste trapezoide. Daar sprongen ze vanaf, waar na ze over de ringen richten de lage bank gingen. hier kropen ze overheen (onder de andere bank door).

Hier kon ook geoefend worden met het werpen en mikken/

Bij deze lange mat mochten de kinderen zelf kiezen wat ze wilden doen.

Halverwege de les hebben we een nog een dansje gedaan. Dit keer Ze kunnen zeggen wat ze willen.


Aan het einde van de les werden er weer twee spellen gekozen. Dit keer waren dat tikkertje en zakdoekje leggen.

Volgende week is er een opa en oma-les, waarbij de opa's en oma's mee komen gymen. Dus hier ga ik de komende week nog iets leuks voor bedenken.

Tot dan!
P.s. Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto's.


1 opmerking:

  1. Hoi Tessa,
    leuke blog hoor! Wij wonen in het buitenland en ik was op zoek naar info over wat kleutergym in Nederland inhoudt. Bedankt voor de gedetailleerde beschrijvingen van je lesprogramma, dat helpt me om de kleutergym hier beter in perspectief te zien! Dag,
    Kim

    BeantwoordenVerwijderen