zondag 17 juni 2012

Zaterdag 16 juni

Gisteren stond alweer de laatste reguliere gymles van het schooljaar op het programma. Volgende week nog een speciale les en dan lekker een paar weken vakantie (en uitslapen!).

We zijn de les gestart met het zigeunerkindje. Dit spel zal bij iedereen wel bekend zijn, denk ik. Daarna hebben we nog eens schipper mag ik over varen gedaan.

Na de inleiding, heb ik de groep in 3 groepjes verdeeld. Elk groepje kreeg dan een eigen hulpleiding. Er waren drie toestelsituaties uitgezet waarop elk groepje steeds 10min. kon gymen. Het ging om de volgende situaties.
De eerste situatie was een lange mat met een plank eronder. Hier werden eerst verschillende loop en spring vormen geoefend: rennen, kruipen, springen, huppelen enz. Daarna werden er ook koprollen gemaakt van de plank af. Met het oudste groepje werd er ook geoefend met moeilijkere onderdelen van het turnen: rol achterover, handstand en radslag.

Situatie 2. De brug en een trapezoide + plank. Hierbij werden verschillende dingen geoefend, zoals: op de bank lopen en dan aan de hoogste legger hangen, duikelen en met de oudsten ook borstwaartsom.

Een lage balk en een bank. Hier werd ook vanalles geoefend. Netjes lopen, op de tenen lopen, springen, zelfs een paar zweefstanden, en een enkele koprol.

Als afsluiting werd er vandaag gekozen voor roodkapje en voor zakdoekje leggen.

Dit was een erg leuke les waarbij de kinderen veel bezig zijn geweest en veel hebben geleerd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten