zondag 19 augustus 2012

Zaterdag 18 augustus

Na een lange vakantie is de kleutergym eindelijk weer begonnen!

Om weer even aan de gym te wennen, stond er een ouder- en kindles op het programma. Alle papa's en mama's kwamen mee naar de gym.

We zijn de les gestart met een inleiding. Deze bestond uit twee onderdelen.
Bij het eerste onderdeel klapte ik met blokjes. Eerst langzaam en daarna steeds sneller. Dit bleef ik steeds afwisselen. De kinderen gingen samen met papa of mama door de zaal lopen op de maat van het klappen. Vooral als ik snel klapte, vonden de kinderen het erg leuk.
Daarna hebben we nog een aantal dingen op muziek gedaan: rennen, op de tenen lopen, hakken lopen, springen etc. Telkens als de muziek aan ging, maakten de kinderen (en ouders) deze beweging. Wanneer de muziek dan werd gestopt verzamelde iedereen zich op een bepaalde plaats, bijv. op een dikke mat of tegen de muur.

Daarna begon het spelen op de toestellen. Hieronder zal ik per situatie toelichten wat de kinderen deden.
2 banken, waarvan 1 omgekeerde bank. Hier konden de kinderen kiezen over welke bank ze heen wilden lopen. Op deze manier werd er geoefend met balanceren.

2 halve lange matten, bij 1 mat lag er een plank onder. Hier werd er geoefend met rollen voorover. Dit ging bij de mat met de plank uiteraard gemakkelijekr, omdat je dan bergaf rolt.

Bij deze situatie werd er geoefend met mikken en diepspringen. De kinderen liepen via de bank omhoog, daar konden ze dan pittenzakjes door de korf gooien en daarna sprongen ze van de trapezoide af.

Bij dit wandrek konden de kinderen klauteren. Daarna gingen ze er aan hangen en sprongen ze naar beneden.

Hier waren drie verschillende kasten. Bij elke kast konden de kinderen er van af springen. Dit werd steeds een stapje moeilijker bij de volgende kast.

Verder hadden we ook nog touwen waarbij geschommeld kon worden.

Halverwege de les heb ik met de kinderen en ouders het dansje van de Hockey Pockey gedaan.

Aan het einde van de les hebben we met z'n allen het zigeunerkindje gedaan. Daarna bleek er tijd over te zijn en hebben we nog een dansje gedaan. Dit keer Superman.

Na deze les heb ik alweer veel zin gekregen in volgende week. Dan horen jullie weer van mij!

P.s. Ik zou het leuk vinden als jullie ook reageren als jullie mijn berichtjes hebben gelezen. Dankjewel!

2 opmerkingen:

 1. Ik ben bezig met een assistent opleiding 2 en wil daarna mijn licentie 3 gaan halen.
  Het is de bedoeling dat ik daarna peuter kleuter gym lessen ga geven.
  Ik vind je blog erg leuk en leerzaam om te lezen. Jammer dat je gestopt bent met bloggen. Maar ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment alles al eens heb opgeschreven. Als je nog weer eens iets nieuws gedaan heb zou ik het graag hier lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zelf ook deze opleidingen gevolgd inderdaad. Het bloggen werd me een beetje te veel. Ik had geen zin om elke keer weer iets er op te zetten.
  Zelf haal ik op dit moment veel inspiratie van twee facebookpagina's: Ouder en kindgym GV Wilskracht en Kleutergym turnlust Budel. Ook kijk ik naar de onderdelen die in het beweegdiploma staan, zodat deze ook aan bod komen. Zonder echt het beweegdiploma toe te passen binnen de vereniging.

  BeantwoordenVerwijderen