zaterdag 21 april 2012

Zaterdag 21 april

Op zaterdag 21 april ben ik de les gestart met verschillende vormen van bewegen.
De kinderen moesten op verschillende manieren naar de overkant van de zaal: rennen, springen, huppelen, hinkelen, op de buik, kikkersprongen, hazen sprongen enz.
Daarna heb ik met de kinderen het dansje Superman van de Mini Disco gedaan.Na deze inleiding heb ik de groep in drieën verdeeld. Elk groepje kreeg toen een eigen hulpleiding en mocht 10 min. op elke siutatie verschillende oefeningen doen.
De situaties waren:
2 banken aan een trapezoide + brug + dikke mat. Hier overheen een lange mat. Bij dit onderdeel konden de kinderen op verschillende manieren over de baan heen. Ook namen ze spullen mee zoals ringen of pittenzakjes. De oudste kinderen maakten zelfs een koprol op de schuine banken.


Kastdeel - trampoline - lage kast - bank - trapezoïde - matjes. Hier konden de kinderen springen op de trampoline en daarna over de bank naar de trapezoïde lopen en er af springen. De oudere kinderen probeerden op te hurken op de kast (met en zonder handen). Verder waren er ook een aantal kinderen die een koprol op de lage kast maakten. Op de bank werden ook lastigere dingen gedaan zoals achteruit lopen of zelfs springen.


Het derde onderdeel was een hoek met zachte ballen, een voetbalgoal, skippyballen, grote ballen, blokken en kleine ballenbak balletjes. Hier mochten de kinderen vrij met alle materialen spelen.


Als afsluiting mochten twee kinderen een spel of dansje uitkiezen om te doen. Dit zeg ik in het begin van de gymles al tegen die twee kinderen, zodat ze er over na kunnen denken. Vandaag werd er gekozen voor Roodkapje en tikkertje. Bij het tikspel laat ik meestal drie kinderen tikken. Iedereen die getikt is komt bij mij op de dikke mat zitten.

Daarna was de les alweer afgelopen.
Het was weer een zeer geslaagde les!

Nu ben ik ook erg benieuwd geworden naar andere lessen. Laat daarom gerust een reactie achter met de les die jij hebt gegeven deze week.

1 opmerking:

  1. De kast trampoline kast is erg leuk!
    die ga ik ook zeker in mijn lessen doen!

    BeantwoordenVerwijderen