zaterdag 26 mei 2012

Zaterdag 26 mei

Zoals gewoonlijk ben ik vandaag de les weer gestart met twee spellen.
Als eerste hebben we schipper mag ik over varen gedaan.
Toen we daar mee klaar waren, zijn we verder gegaan met Anne Maria Koekoek.
Dit laatste had ik nog nooit gedaan. Het was erg leuk en de kinderen hadden het spel ook snel door.
Voor de kleinsten was het wel lastig om echt stil te blijven staan.

Na deze inleiding zijn we verder gegaan met de toestellen. Zoals meestal het geval is, ook vandaag weer in stroomvorm. Deze situaties stonden er op gebouwd:

Trapezoide met een plank en een matje. De kinderen konden hier borstwaartsom doen. Door via de plank omhoog te 'lopen' is dit wat makkelijker voor de kinderen. Hier stond ook een hulpleiding bij om de kinderen mee te helpen. Voor sommigen is dit nog te moeilijk. Zij gaan vaak gewoon hangen of duikelen.

Een voetbalgoal met ballen. Hier konden de kinderen zelf proberen om van een afstandje de ballen in de goal te schieten.

Wandrek met hoepels en een bank op een kastkop. De kinderen klommen hier aan de linker kant omhoog. Daarna gingen ze door de hoepels op zij (deze zijn vastgeknoopt met touwtjes). Aan het einde konden ze via de bank omlaag glijden. Doordat deze op een kastkop staat, was het nog wat hoger.

Een bank bevestigd aan een trapezestok met een dikke mat eronder. Hier was het de bedoeling dat de leerlingen over de bank omhoog liepen, dit was voor sommigen best eng omdat die wiebelt. Daarna konden ze er af springen.


Kast - trampoline - kast - dikke mat. Vandaag wilde ik vooral het ophurken oefenen met de kinderen. Dit is voor velen echter nog erg lastig. Sommigen kinderen gaven mij en de hulpleiding een hand, sprongen 3x op de trampoline, en sprongen daarna (met hulp van ons) op de kast. De meesten vonden dit erg leuk.

Een bank op stokken, zodat de bank beweegt. Aan de uiteinden liggen twee matjes om de bank tegen te houden. De kinderen balanceerden hier over de wiebelende bank.

Halverwege de les heb ik een korte pauze ingelast voor een dansje. Vandaag heb ik Tsjoe tsjoe Wa gedaan van de minidisco.


Ook vandaag mochten er weer twee kinderen een spel uitkiezen. Vandaag werd dat roodkapje en tikkertje. Bij tikkertje ga ik altijd op een dikke mat zitten, wanneer er iemand getikt is, mag die erbij komen zitten. Deze twee spellen blijven bij de meeste kinderen toch wel favoriet!

Dat was mijn les van vandaag weer. Laat gerust een reactie achter;) 1 opmerking:

  1. Leuke les!
    Het ophurken vind ik een goed idee, ga ik ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen